Generic filters
Samo tačna podudaranja
Pretraži u naslovu
Pretraži u sadržaju
Pretraži u izvodu
Kontakt

Aktuelno iz U-R-B-A-N-a BiH

ALUP

ALUP – Sinonim za tradiciju i kvalitet

prije 4 godina

Uspješna priča o nastanku kompanije počinje od 1923. godine u maloj mehaničarskoj radnji u mjestu Koengen u blizini Stuttgarta, Republika Njemačka.

Ime ALUP Kompressoren označava tradiciju i jaku povezanost sa našim kupcima.

Uspješna priča o nastanku kompanije počinje od 1923. godine u maloj mehaničarskoj radnji u mjestu Koengen u blizini Stuttgarta, Republika Njemačka.

U početku ALUP je proizvodio zračne pumpe za gume za vozila te je iz ove aktivnosti nastalo ime Auto-LUft-Pumpen. Nedugo zatim kompanija je razvila prve pokretne i stacionarne visoko kvalitetne industrijske klipne kompresore.

ALUP je uveo tehnologiju vijčanih kompresora 1980 godine razvijajući širok asortiman proizvoda od 2,2 kW do 400 kW.

Inovacije i pouzdanost su brzo nadmašile reputaciju kompanije, a  ime ALUP je ubrzo postalo sinonim za kvalitet i servis u industriji komprimiranog zraka.

Danas je ALUP Kompressoren članica Atlas Copco grupacije.

Naša kompanija je veoma fleksibilna te može brzo reagovati prema individualnim zahtjevima kupca te je također i stručan partner u savjetovanju i podršci kupcima širom svijeta.

Naši sistemi i rješenja komprimiranog zraka su proizvedeni po najvišim standardima kvaliteta i najnovijim istraživačkim i razvojnim tehnologijama, samim time obezbjeđuju optimizirana, energetski učinkovita i ekonomična rješenja prema individualnim potrebama najzahtjevnijih kupaca.