Generic filters
Samo tačna podudaranja
Pretraži u naslovu
Pretraži u sadržaju
Pretraži u izvodu
Kontakt

Aktuelno iz U-R-B-A-N-a BiH

iitrak uredjaj za mjerenje

Mjerenje, analiza, ušteda – iiTRAK

prije 7 godina

Ušteda energije, od iiTRAK-a do Allegra

Električna energija je najučestaliji izvor energije u industrijskoj proizvodnji komprimiranog zraka i istovremeno troškovi električne energije iznose do preko 70% ukupne vrijednosti kompresora.
U mnogim slučajevima, ovi troškovi se mogu značajno smanjiti regeneracijom energije, smanjenjem pritiska i/ili smanjenjem curenja zraka, kao i optimizacijom operacija izborom ispravne veličine (snage) kompresora, upravljačkog i regulacionog sistema.
iiTRAK nudi jednostavan proces u tri koraka za analizu i identifikaciju potencijala uštede Vaše instalacije.
Podstaknuti maximizacijom Vaše efikasnosti, ALUP je razvio liniju energetski-štedljivih kompresora: ALLEGRO.

Mjerenje, iiTRAK praćenje energije

iiTRAK je prvi korak u jednostavnom praćenju energije, koji mjeri efikasnost postojeće instalacije komprimiranog zraka. Kombinirajući sa Vašim specifičnim budućim potrebama, ovaj podatak nam daje mogućnost da shvatimo i unaprijedimo vašu energetsku efikasnost.

Analiza, pregled potencijalne uštede energije

Energy Saver 2.0 je novi alat za izračun, koji preuzima podatke sa iiTRAK snimka i prevodi u jasan profil potrošnje, identificirajući sve potencijalne uštede, sa brojkama za poređenje. Ova simulacija koristi Vaš instalirani sistem kao referencu i nudi najprikladniji sistem za Vašu trenutnu i buduću potrebu. Rezultat je kompletan izvještaj koji vrlo jednostavno analizira povrat ulaganja na budućim investicijama.

 Ušteda, vaš izbor energetski efikasnog kompresora

Na osnovu Vašeg specifičnog profila i rezultata analize podataka, pomoći ćemo Vam pri izboru ALLEGRO kompresorske instalacije u skladu sa Vašim potrebama za komprimiranim zrakom. Zahvaljujući inovativnoj ALLEGRO tehnologiji, brzina motora je prilagođena potrebi za zrakom, sa nižom temperaturom na startu i potrošnjom energije samo kada proizvodi zrak. Ovi kompresori također koriste zadanu vrijednost umjesto raspona pritisaka , tako da nema gubitaka zbog širokog raspona pritiska i Vama obezbjeđuje stabilan pritisak.
Rezultat? Sa novim ALLEGRO kompresorom značajno ćete smanjiti potrošnju energije, optimizirajući energetsku efikasnost. Ukratko, odlični rezultati za malo novca.

 Kontaktirajte nas kao Vašeg ALUP zastupnika, tražite iiTRAK praćenje, i počnite štedjeti novac

Pogledajte i naš članak o mogućnostima uštede električne energije na slijedećem linku.