Generic filters
Samo tačna podudaranja
Pretraži u naslovu
Pretraži u sadržaju
Pretraži u izvodu
Kontakt

Aktuelno iz U-R-B-A-N-a BiH

Airnet sistem cijevi sa filterima

Brzo. Jednostavno. Pouzdano.

prije 7 godina

Brzo. Jednostavno. Pouzdano

Ukoliko tražite sistem koji je visoko efikasan i jednostavno prilagodljiv za bilo koju proizvodnju, ispostavit će se da je AIRnet najbolja investicija koju možete napraviti.

Radi se o visoko kvalitetnom aluminijskom sistemu specijalno dizajniranom za uštedu novca koji biste potrošili koristeći neki drugi sistem.

BRZO

Koristeći AIRnet uštedit ćete 70% vremena u odnosu na uobičajene sisteme.

Konstrukcija i instalacija provodnog sistema do sada je bila zahtjevna, kompleksna i oduzimala je dosta vremena. Sa AIRnet-om ovaj zadatak će biti završen u najkraćem roku. Dobro došli na brzu cestu.

Spremno? Podešeno? Završeno!

 • Za AIRnet aluminijske cijevi i spojnice od polimera nisu potrebni nikakvi posebni alati.
 • Cijevi se jednostavno režu, a spojnice od polimera garantuju trenutno jednostavno postavljanje.
 • Jednostavno prilagođava na svaku postojeću mrežu cijevi.

Brzina instalacije ovog sistema je bez konkurencije. Montaža slične instalacije sa uobičajenim cijevima uzet će i preko 3x više Vašeg vremena.

Manje zastoja.

 • U poređenju sa drugim sistemima kod AIRnet sistema nema potrebe za dodatnom obradom, kao npr. lakiranje. U skladu sa normama branše ove cijevi standardno se lakiraju u plavu i zelenu boju, kako bi mreža bila preglednija.
 • Odmah nakon montaže sistem može da se stavi pod pritisak, čime se vrijeme zastoja ograničava na apsolutni minimum.

 

JEDNOSTAVNO

3 jednostavna koraka: ODREŽITE na željenu dužinu, na prikazanoj dubini POSTAVITE spojnice, OSIGURAJTE i stegnite.

Dvojica su već previše.

Dok su klasične cijevi stabilne i robusne, AIRnet aluminijske cijevi teže samo 1/5 u odnosu na pocinčane cijevi. Samim tim jedna osoba je u mogućnosti da sigurno rukuje s njima i iste instalira.

AIRnet može bez problema da instalira jedan tehničar. Zbog teškog materijala i velikih i kompleksnih alata, koji se koriste kod uobičajenih instalacija  sistema, potrebna su minimalno dva tehničara.

U susret budućnosti.

 • Buduća proširenja  AIRnet instalacije su jednako jednostavne. Dodatne cijevi se jednostavno postave na postojeću mrežu, dodatne izmene nisu potrebne.
 • Sve spojnice i cijevi se nakon demontaže mogu jednostavno ponovo koristiti.

Bez kompleksnih alata

Ovaj sistem je tako jednostavan i brz jer ne zahtijeva nikakve kompleksne alate. Nije potrebno varenja, lijepljenje ili presanje. Varilice ili tokarski strojevi kao i njihova kompetentna upotreba su stvar prošlosti. AIRnet-alati su male težine i jednostavni za upotrebu. Kod uobičajenih sistema cijevi koriste se teški uređaji.

 

POUZDANO

Na sve AIRnet proizvode dajemo garanciju od 10 godina na sve spojnice i cijevi za oštećenja na osnovu greške materijala.

Brzo i jednostavno ne znači brzo i površno. Kod nenadmašene pouzdanosti ovog sistema nisu u pitanju samo prazne riječi, nego solidna 10-godišnja garancija.

Pravi materijal

 • AIRnet je sastavljen od aluminija i polimera. Ovi izrazito otporni materijali pogodni su za komprimirani zrak kao i vakuum i azotne gasove.
 • Ovaj sistem je otporan na koroziju, mehaničke udarce, vremenske prilike i temperaturna odstupanja.
 • Zahvaljujući kvaliteti zraka sa konstantnom čistoćom AIRnet štiti proizvodne procese i doprinosi dugovječnosti opreme.
 • Nepropusne spojnice obezbjeđuju odlično zaptivanje.
 • Nizak faktor trenja aluminija i bešavnih priključaka minimiziraju pad pritiska.
 • Na osnovu minimalnog pada pritiska i velikog unutarnjeg promjera postiže se visoka efikasnost.